Dora filmpjes
Tegenwoordig zijn Dora filmpjes heel erg populair onder jonge kinderen. Het is een echte rage geworden onder jonge kinderen. Alle Dora filmpjes zijn afgeleid van het animatie-kinderprogramma, Dora the Explorer. Deze televisieserie was voor het eerst te zien op de Amerikaanse televisie in 1999. Dit was toen een pilot en het sloeg zo aan, dat het programma in 2000 ook in Nederland werd uitgezonden. Het televisieprogramma wordt uitgezonden op Nickolodeon. Op het internet zijn heel veel verschillende Dora filmpjes te vinden van Dora en haar vele vriendjes.

Spannend en educatief
Het leuke aan de Dora filmpjes is, dat ze zeer spannend en ook educatief zijn. In alle Dora filmpjes beleeft Dora een geweldig avontuur, waarin ze iemand moet helpen of iets moet vinden. Aan de jonge kijkers wordt elke keer gevraagd of ze de jonge avonturierster kunnen helpen. Zo worden kinderen dus heel erg actief betrokken bij het avontuur dat ze beleefd. De jonge kijkers helpen haar namelijk op de goede weg naar huis door antwoorden te geven en oplossingen te vinden op vragen en problemen. Zo vindt Dora dus altijd weer de weg terug naar huis. Ook leren kinderen, door naar de Dora filmpjes te kijken, hun eerste Engelse woordjes. In de Nederlandse Dora filmpjes spreekt de hoofdrolspeelster namelijk Engels en Nederlands. Dit komt, omdat ze tweetalig wordt opgevoed. Het is voor de ontwikkeling van kinderen dus heel erg goed om een van de vele Dora filmpjes te bekijken.

Dora en haar vriendjes
Dora filmpjes spelen zich voornamelijk af in de jungle van Zuid-Amerika. Hier woont Dora met haar vader en moeder. In de jungle gaat de kleine meid op avontuur. Samen met haar pratende rugzak en haar aapje Boots. In elke avontuur dat Dora beleeft draagt ze altijd haar rugzakje met survivalbenodigdheden. Ook kan ze altijd nog De Kaart gebruiken. Dit is een zingende plattegrond. Met behulp van haar vriendje Boots, de pratende rugzak en De Kaart vindt ze dus altijd de goede weg terug. Verder komen in alle Dora filmpjes en series Zwieber de Vos voorbij. Hij is min of meer de boef en wil altijd iets stelen. Dora zegt altijd heel duidelijk tegen hem ‘Zwieber niet stelen’, maar ze wordt nooit heel erg boos op hem.

Tweetalig
Eigenlijk is Dora van Zuid-Amerikaanse afkomst. Dit is ook duidelijk te zien aan haar uiterlijk. In de oorspronkelijke serie is het meisje ook tweetalig, maar dan speekt ze naast het Engels af en toe Spaans. Verder heeft Dora een vriendelijk karakter. Zo blijft ze altijd aardig en wordt nooit echt boos. Ze is ook heel erg geduldig en is erg blij wanneer ze mensen kan helpen. Daarnaast is ze heel erg nieuwsgierig en wil alles weten over bijvoorbeeld planten, bloemen en dieren.

Veel producten
Er zijn heel veel producten over Dora verkrijgbaar, zoals computerspelletjes, boeken en heel veel Dora filmpjes. Verder kunnen kinderen op het internet veel Dora filmpjes bekijken, zoals eentje over een auto maken, een waarin ze zeemeerminnen redt, danst of eieren zoekt.